Info

Dichter bij huis #6

Voor de zesde keer verwerkten wij in opdracht van Beter Wonen Vechtdal een dichtregel van de Zwolse stadsdichter Paul Gellings in een Hardenbergs’ gebouw. De strofe (op de nieuwe behuizing van een oud gemaal) kreeg een toepasselijke industriële uitstraling door het gebruik van roestend corten-staal en de ‘bevestiging’ met grote klinknagels in het metselwerk. Leuk detail: de dichtregel bevat een heuse ‘volta’ - een wending in de poëtische gedachte - op de plaats waar het staal de hoek om knikt.

Lees meer >>

Een goede plaat

Stand graphics

In samenwerking met standbouwer PLAAT lukte het een frisse en open stand op te leveren voor gebiedsontwikkelaar BPD.

Lees meer >>

Dichter bij huis - Deel 4

# 4 uit de 9-delige serie voor opdrachtgever Beter Wonen Vechtdal.

Lees meer >>

Trots in de kluis

expositie

Voor FGH Bank transformeerde Volta de voormalige bankkluis in een ‘bedrijfstrotsruimte’.

Lees meer >>

Dichter bij huis - deel 3

Ziehier # 3 uit de 9-delige serie voor opdrachtgever Beter Wonen Vechtdal.

Lees meer >>

Less is more

Beurstand voor Wereldhave

Provada is een jaarlijkse beurs voor de Nederlandse vastgoedmarkt. Wereldhave vroeg Volta voor deze gelegenheid een stand te ontwerpen.

Stand

Size don’t matter, zegt men. Maar wat als de maat er wel toe doet? In dat geval heeft de RaboVastgoedgroep gewonnen.

 

Lees meer >>

Onze 'fingerprint'

Graphics

Van buiten oogt het nieuwe Gezondheidscentrum Het Zand (Leidsche Rijn) als een stevige stalen bunker. Maar voor het interieur zocht Versseput Architecten naar een contrasterende uitstraling.

Lees meer >>

Poëtisch zitten

Utrecht heeft er een prachtig poëtisch icoon bij: De Leugenaarsbank.

Lees meer >>

Dichter bij huis - Deel 1

Een fijne woonbuurt - daar mag een stukje poëzie niet ontbreken. Dat vindt onze opdrachtgever Beter Wonen Vechtdal en daar zijn wij het roerend mee eens.

Lees meer >>

Dichter bij huis - Deel 2

Letters die als vrolijke vlinders zijn neergestreken tegen de donkerbruine gevel van een appartementengebouw. Zo ziet het er uit en zo is het ook precies bedoeld.

Lees meer >>

Dichter bij huis - Deel 5

Wie vaker op onze website komt weet dat Volta werkt aan een serie gedichten in de openbare ruimte voor Beter Wonen Vechtdal. Hier is nummer 5 in de 10-delige serie.

Lees meer >>

Spraakmakende voedsel- innovaties

Algen op je bord, kweekburgers, een akker vol vis, deze en andere spraakmakende voedselinnovaties zijn te zien in de expositie Foodtopia in de Rabo Inspiratiezone op het Rabobank kantoor in Utrecht.

Lees meer >>

Dichter bij huis - #7

Zie hier deel 7 uit de serie 'Dichter bij huis'

Lees meer >>

Waarden op de muur

Typografische arbeidsvitaminen

Je kunt de kernwaarden van je organisatie natuurlijk keurig in een documentje op intranet zetten. Maar als je die waarden écht belangrijk vindt, zorg je dat je mensen dagelijks op de eigen werkplek herinnerd worden aan waar-het-ook-alweer-om-draait. Hoe wij dat voor ons zagen? Nou, zó dus. Krachtige quotes geïntegreerd in een klimwand, labyrint, zenuwspiraal, schoolbord of surfplanksculptuur. Een fraaie oppepper voor gebouw én medewerkers.

Lees meer >>